Nastavlja se dragovoljna predaja oružja u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“

Slika Vijesti/2021/04/27-04-000.jpg

Zahvaljujemo građanima s područja tri policijske uprave

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 26. travnja, jedna Daruvarčanka je policiji dragovoljno predala 1,5 kilograma eksploziva, 1,5 metar sporogorećeg štapina, četiri detonatorske kapisle, četiri topnička streljiva kalibra 20 mm te 200 komada streljiva kalibra 7,62 mm. Minskoeksplozivna sredstva i streljivo su pohranjeni u skladište ubojne opreme do uništenja.

Isti dan, na području Pakraca, muškarac je policijskim službenicima predao pušku i streljivo koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

U Policijskoj upravi zadarskoj tijekom vikenda jedan je građanin policijskim službenicima predao 14 ručnih bombi koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. Također, oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.
 

Stranica