Nastavak kampanje #DontRiskIt: Na graničnim prijelazima možete se informirati o važnosti prijave nestanka ili pronalaska nestalih putnih isprava

Na graničnim prijelazima postavljeni su plakati kampanje Interpola #DontRiskIt, koji upozoravaju na važnost putnih isprava te nužnost prijavljivanja gubitka/krađe kao i ponovnog pronalaska

U prosincu 2019. godine, Ministarstvo unutarnjih poslova priključilo se međunarodnoj kampanji Interpola #DontRiskIt  (NE RISKIRAJ). Cilj kampanje jest osvijestiti građane o važnosti putnih isprava te nužnost prijavljivanja gubitka/krađe, kao i ponovnog pronalaska, kako bi se zaštitili od moguće zlouporabe istih.
 
Kampanja #DontRiskIt je sastavni dio INTERPOL-ovog dvogodišnjeg projekta IDEA. Hrvatska je pred Glavnim tajništvom INTERPOL-a, kao i prilikom prezentacije o tijeku provođenja projekta na sastanku pred Europskom komisijom u siječnju ove godine pohvaljena kao vodeća zemlja u provođenju kampanje #DontRiskIt.
 
Ministarstvo unutarnjih poslova RH na tom planu nastavlja s daljnjim aktivnostima – s obzirom da je skijaška sezona još uvijek u punom jeku, na frekventnijim graničnim prijelazima postavljeni su promotivni plakati koji služe edukaciji putnika o mogućim neželjenim situacijama do kojih ih može dovesti neprijavljivanje gubitka putnih isprava.
 
Plakati kampanje #DontRiskIt na hrvatskom i engleskom jeziku za sada su postavljeni su u Zračnoj luci Franjo Tuđman te na graničnim prijelazima Bregana i Gunja, a u planu je daljnje postavljanje ovih promotivnih materijala na svim frekventnijim zračnim, cestovnim i pomorskim graničnim prijelazima te policijskim postajama i upravama u kojima se izdaju osobni dokumenti diljem Republike Hrvatske.
 
Manjak svijesti građana i nepoznavanje postupka koji slijedi nakon prijave gubitka/krađe putne isprave jedan je od razloga zašto se u ovu kampanju uključila i Republika Hrvatska.
 
Stoga podsjećamo, čuvajte svoje putne isprave te vodite računa o tome da, ukoliko do toga dođe, pravovremeno prijavite njihov nestanak!

Priopćenja | Promo materijali i publikacije | Društvo i zajednica