​Kriminalistička istraživanja neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Slika /Vijesti/2021/05/marihuana1.jpg

Policijske uprave zadarska, osječko-baranjska i dubrovačko-neretvanska dovršile su kriminalistička istraživanja iz domene zlouporabe droga, vezano uz kokain, amfetamin i marihuanu.

Policijske uprave zadarska, osječko-baranjska i dubrovačko-neretvanska dovršile su kriminalistička istraživanja iz domene zlouporabe droga, vezano uz kokain, amfetamin i marihuanu.

Kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana (25, 32, 39 i 49 godina), koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, dovršili su službenici PU zadarske.
Tako se 25-godišnjaka sumnjiči da je u travnju i svibnju ove godine na području Zadra u najmanje 49 navrata izvršio preprodaju kokaina u pojedinačnim količinama od 0,5 do 10 grama prema krajnjim kupcima, dok se 32-godišnjaka sumnjiči da je tijekom protekla dva mjeseca na području Zadra i okolice u najmanje 18 navrata prema krajnjim kupcima izvršio preprodaju kokaina u pojedinačnim količinama od 0,5 do 5,7 grama.

Također, 49-godišnjaka se sumnjiči da je u travnju u tri navrata posredovao u kupoprodaji kokaina između 25-godišnjaka i krajnjih kupaca na području Zadra, dok se 39-godišnjaka sumnjiči da je u travnju 25-godišnjaku prodavao kokain koji je ovaj dalje preprodavao krajnjim konzumentima.

Protiv sve četvorice se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama, opisano u čl.190. st.2. Kaznenog zakona, dok su 25- 32- i 49-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. 
 
U Osijeku je dovršeno kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom, za kojeg se sumnja da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. U ponedjeljak, 10. svibnja, oko 18,25 sati, policija ga je zaustavila u Osijeku, sumnjajući da posjeduje marihuanu. Temeljem naloga suda, obavljena je pretraga osobe, stana i drugih prostorija u Osijeku, te je kod mladića pronađeno i oduzeto oko 1 100 grama marihuane i metalna drobilica. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava.
 
Također prije dva dana, tijekom popodnevnih sati, policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske su na području općine Župe dubrovačke, pored nerazvrstane ceste, uočili zaustavljeno osobno motorno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka, uz koje su zatekli 36-godišnjaka, dok su uočili da se još jedna muška osoba udaljava od vozila prema šumi. Uskoro je pronađen te je utvrđeno da se radi o 38-godišnjaku. Zbog sumnje da se radi o kaznenom djelu iz domene zlouporabe droga, zatražen je nalog za pretragu, temeljem kojeg je izvršena pretraga stana i dva vozila koje koristi 38-godišnjak, te je pronađeno 130 grama amfetamina, digitalna vaga i manja količina marihuane.
Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 38-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Pisane vijesti | Kaznena djela i prekršaji | Kaznena djela i zakon