Josip Mataija nagrađen Zlatnom plaketom za doprinos sigurnosti cestovnog prometa

Ekspertna skupina „Prometni stručnjaci“ dodijelila je posebna priznanja zaslužnim pojedincima iz branše, među kojima je i voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije

FOTO: MUP RH

U sklopu proglašenja Hrvatskog automobila 2021. godine, održana je dodjela Zlatnih plaketa zaslužnim pojedincima u sustavu cestovnog prometa. Za doprinos unapređenju sigurnosti cestovnog prometa nagrađen je voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije Josip Mataija, za doprinos unapređenju tehničke ispravnosti vozila dr. sc. Tomislav Škreblin iz Centra za vozila Hrvatske, a za doprinos unapređenju cestovne infrastrukture Silvijo Čamber iz Hrvatskih autocesta.

Stalni sudski vještak za promet i prometnu tehniku Goran Husinec istaknuo je kako je su u proteklih godinu dana izazovi s kojima se hrvatska policija suočavala uistinu bili teški, uz epidemiju koronavirusa te potrese koji su zadesili zagrebačko ali i područje Sisačko-moslavačke županije, međutim sigurnost koju je pružala policija ostala je na zavidnoj razini.

Doajen prometne struke i znanosti professor emeritus dr.sc. Ivan Dadić izjavio je kako je zadovoljan što je nagrada u pravim rukama, misleći pritom na Ministarstvo unutarnjih poslova, dok je prof.dr.sc. Željko Marušić s Fakulteta prometnih znanosti dodao kako je za dobre rezultate, osim u ljudstvo potrebno kontinuirano ulaganje u opremu.

Voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa Josip Mataija zahvalio se na prepoznatom trudu i nagradi koja dolazi od struke: „Ova nagrada ne pripada samo meni, za nju je zaslužna i Služba u kojoj radim, ali i svi prometni policajci i policajke u Republici Hrvatskoj.“

„Stanje sigurnosti trenutno možemo reći da je zadovoljavajuće, a iz godine u godinu krećemo se prema našem cilju, a to je da smanjimo broj smrtno stradalih u prometu. Prošla godina najbolja je, otkad su se počele statistički bilježiti prometne nesreće. Stradalo je ukupno 237 osoba, a kako bi se ta brojka dodatno smanjila Ministarstvo unutarnjih poslova nastavit će i dalje sa svim aktivnostima. Sigurnost cestovnog prometa jedna je od naših temeljnih zadaća, a cilj nam je da broj stradalih bude sveden na nulu. Sve ćemo poduzeti da se to i ostvari“, zaključio je Mataija.

Pisane vijesti | Promet i vozila