Hrvatska policija odradila uspješan transfer osuđenika i izručenje osumnjičenika Hrvatskoj (VIDEO)

Slika /Vijesti/2019/11_studeni/28-11-000.jpg

Tijekom današnjeg dana uspješno je proveden transfer osuđenika na zatvorsku kaznu od 40 godina kao i izručenje osumnjičenika iz akcije Familia

Danas, 28. studenog 2019. godine, policijski službenici Ekipe za posebne zadaće Interventne jedinice policije iz Zagreba preuzeli su od redarstvenih snaga Njemačke i u Zatvor u Zagrebu predali hrvatskog državljanina (1942.). Predaja je realizirana na osnovi Rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne Županijskog suda u Velikoj Gorici, temeljeno na presudi kojom se potvrđuje i preuzima izvršenje presude o doživotnom zatvoru Visokog zemaljskog suda u Munchenu za kazneno djelo teškog ubojstva. Kazna koju je izrekao njemački sud prevedena je presudom Županijskog suda u Velikoj Gorici na 40 godina zatvora.

 

Također, danas su policijski službenici Ravnateljstva policije iz Švicarske u Hrvatsku proveli izručenje državljanina Crne Gore (1959.), a zbog provođenja kaznenog postupka za počinjeno kazneno djelo u sastavu zločinačkog udruženja u svezi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama (Predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „FAMILIA“). Osoba je predana u Zatvor u Zagrebu. Dvojica supočinitelja, državljanin Češke (1972.) i državljanina Hrvatske (1983.), izručeni su ranije tijekom listopada i studenog.  

 

Predaje su protekle bez sigurnosnih incidenata.

 



Pisane vijesti