Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Gaël Veyssière otvorili Regionalni seminar o suzbijanju krijumčarenja droga na području jugoistočne Europe

Seminar zajednički realiziraju Služba za unutarnju sigurnost pri Veleposlanstvu Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i Ravnateljstvo policije

FOTO: MUP
 
U Ravnateljstvu policije danas je otvoren Regionalni seminar o suzbijanju krijumčarenja droga na području jugoistočne Europe, koji se održava od 28. do 30. rujna 2021. godine.  Seminar su otvorili glavni ravnatelj policije Nikola Milina i veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Gaël Veyssière.
 
Osim isticanja važnosti međunarodne policijske suradnje u zajedničkoj borbi protiv sveprisutnijeg međunarodnog kriminaliteta droga kao jednog od najvećih problema današnjice i njenog pogubnog učinka na svaku društvenu zajednicu i svijet u cjelini, glavni se ravnatelj policije Nikola Milina u svojem obraćanju osvrnuo na bogatu i uspješnu stručnu i operativnu policijsku suradnju s Francuskom Republikom.
 
Francuski veleposlanik osvrnuo se na važnost i širinu bilateralne hrvatsko-francuske razmjene i naglasio važnost suradnje pri svim sigurnosnim izazovima organiziranog kriminala, a posebno krijumčarenja droga, s kojima se susreću zemlje s ovog geografskog područja.
 
Govornici su se složili kako nas širina naše policijske razmjene samo dodatno osnažuje u daljnjem jačanju naše uzajamne suradnje na strateškoj razini.
 
Regionalni seminar, kao rezultat aktivnosti Ravnateljstva policije s francuskom policijom posredstvom regionalnog časnika za unutarnju sigurnost Dimitrija Zoulasa, zajednički realiziraju Služba za unutarnju sigurnost pri Veleposlanstvu Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i Ravnateljstvo policije. 
 
Seminar se trebao održati prošle godine u studenom, međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije tada je odgođen. U razdoblju od 28. do 30. rujna 2021. godine na seminaru će se okupiti stručnjaci za suzbijanje krijumčarenja droga iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Francuske, Grčke, Kosova i Sjeverne Makedonije, Srbije i Hrvatske. Ova vrsta aktivnosti odlična je prilika za zajednički susret francuskih eksperta, kolega iz Europske unije i država jugoistočne Europe oko teme koja je vrlo specifična te od iznimne važnosti na ljestvici prioriteta svih policijskih organizacija prisutnih zemalja.
 
Na marginama seminara glavni ravnatelj policije Nikola Milina održao je kraći susret s veleposlanikom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Gaëlom Veyssièreom.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon