Glavni ravnatelj policije Milina primio u nastupni posjet nizozemsku policijsku časnicu za vezu Vissers

Istaknuta je važnost međunarodne policijske suradnje u zajedničkoj borbi protiv sve prisutnijeg međunarodnog kriminaliteta

FOTO: MUP RH

Danas, 17. studenoga 2021. godine u prostorijama Ravnateljstva policije glavni ravnatelj policije. Nikola Milina primio je u nastupni posjet novoimenovanu nizozemsku policijsku časnicu za vezu Geke Vissers.
 
Ovom prilikom istaknuta je važnost međunarodne policijske suradnje u zajedničkoj borbi protiv sve prisutnijeg međunarodnog kriminaliteta, naročito organiziranog, kao jednog od najvećih problema današnjice i njegovog pogubnog učinka na svaku društvenu zajednicu i svijet u cjelini. U razgovoru s časnicom Vissers glavni se ravnatelj policije Milina osvrnuo na dosadašnju uspješnu međusobnu razmjenu u okviru operativne policijske suradnje s Kraljevinom Nizozemskom.

Časnica Vissers je istaknula kako je, nakon svojeg nastupnog posjeta 22. listopada 2021. godine Ministarstvu unutarnjih poslova, već uspostavila prve kontakte s Ravnateljstvom policije te da će u posebnom fokusu njezine suradnje s hrvatskim kolegama biti borba protiv trgovanja ljudima i krijumčarenja migranata.

Pri tome je istaknula svoju osobnu predanost, kao i predanost nizozemske policije pomoći hrvatskoj policiji u zajedničkoj borbi na tom području.

Glavni ravnatelj policije istaknuo je iznimna postignuća naše policije u suzbijanju krijumčarenja ljudi i nezakonitih migracija te predani rad svih policijskih službi na tom polju usmjeren ka cilju što skorijeg ulaska Republike Hrvatske u schengenski prostor.
Sugovornici su se složili kako su dobrodošle sve inicijative u međusobnoj policijskoj razmjeni što će samo dodatno osnažiti daljnji napredak u jačanju uzajamne hrvatsko–nizozemske policijske suradnje.
 
Uz glavnog ravnatelja policije Milinu i nizozemsku policijsku časnicu za vezu Vissers, na sastanku su prisustvovale policijska službenica za stratešku međunarodnu policijsku suradnju u Uredu glavnog ravnatelja policije Zorica Laušić i asistentica nizozemske policijske časnice za vezu Nataša Langus.

Pisane vijesti