Dvojica burundijskih mladića zapravo su u Belgiji zatražili azil

Slika /Ilustracije/Promet/stock-2021-001.jpg

Nakon što su se udaljili se iz riječkog studentskog centra, hrvatskoj je policiji prijavljen njihov nestanak te od onda traju mjere traganja koje su dale prve rezultate

FOTO: Ilustracija
 
Policijska uprava primorsko-goranska je 9. kolovoza zaprimila prijavu nestanka deset mlađih muških osoba (rođeni 2006. godine) koji su otišli iz riječkog studentskog centra, a gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se održavalo u Rijeci.
 
Policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihovog nestanka. Poduzimajući mjere i radnje Ravnateljstvo policije - Uprava za granicu zaprimila je obavijest belgijske migracijske službe da je deset državljana, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil.
 
Također je zasad utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne momčadi Burundija.
 
Nastavljamo intenzivnu suradnju s migracijskom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljiva podudarnost te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podnijeli zahtjev za azil.
 
 
 

Priopćenja