Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja

Slika /Vijesti/2021/06/plakat 2.jpg

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već obavijestite policiju na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji

FOTO: Ilustracija

U Gospiću je građanin dragovoljno predao 70 komada streljiva call. 7,62x39 mm, 100 komada detonatorskih kapisli i 20 metara sporogorećeg štapina, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirane su četiri dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Tako su građani s područja Osijeka, Našica, Čepina i Đakova dragovoljno predali četiri ručne bombe i 301 komad raznog streljiva.

Također, građanin iz Bjelovara policiji je dragovoljno predao jedno topničko streljivo kalibra 20 milimetara, dok je građanka s garešničkog područja policiji dragovoljno predala jednu ručnu bombu M75.

U mjestu Krivaj Sunjski, muškarac je za vrijeme oranja na njivi pronašao tromblonsku minu koju je s mjesta pronalaska izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

Muškarac je petrinjskoj policiji dragovoljno predao tromblonsku kumulativnu minu, dok je sljedećeg dana građanin predao 114 komada puščanog streljiva, dva topovska udara i kilogram eksploziva.

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovi građani neće snositi sankcije.

U Požegi u Ulici Jagodnjak, vatrogasci su prilikom čišćenja dvorišta od vode pronašli ručnu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata. Navedenu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja nije vremenski ograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pisane vijesti