Dojava o ugrozi zrakoplova nije potvrđena

Slika /Ilustracije/ilustracija%20avion.jpg

Tri i pol sata trajao je detaljan protueksplozijski i rendgenski pregled zrakoplova, putnika i prtljage nakon čega je otklonjena sumnja u ugrozu 

Foto: ilustracija

Danas, 25. lipnja oko 13:35 sati zrakoplov češke kompanije na relaciji Prag-Split sletio je u Zračnu luku Split zbog dojave o mogućoj ugrozi. Odmah po zaprimljenoj dojavi u standardni operativni postupak uključene su sve snage koje se inače nalaze u zračnoj luci: policija, vatrogasci i HMP, te je pokrenuta procedura za siguran prihvat zrakoplova i putnika, ali i upućene dodatne policijske snage. 
 
Zrakoplov je sigurno izdvojen na za to predviđenu lokaciju na stajanci, svih 147 putnika i 5 članova posade su napustili zrakoplov i zbrinuti su te je odmah započelo postupanje nadležnih službi na terenu.

Specijalizirani djelatnici Protueksplozijskog odjela PU splitsko-dalmatinske obavili su detaljan pregled zrakoplova i prtljage, uz korištenje tehničkih pomagala te službenih pasa za detekciju eksploziva.
 
Nakon obavljenih protueksplozijskih pregleda zrakoplova te rendgenskog pregleda prtljage, nije potvrđena ranije zaprimljena dojava o ugrozi zrakoplova te je poslije 17 sati zrakoplov predan kapetanu.
 
Zračna luka Split je tijekom cjelokupnog postupanja bila otvorena za promet putnika.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 

Priopćenja