Dodjela godišnjih nagrada i zahvalnica zaslužnim službenicima

Svečanost dodjele godišnje nagrade, priznanja i zahvalnica održana je u petak 16. studenog u Ravnateljstvu policije koje je zaslužnim nagrađenim pojedincima i skupinama uručio zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša

Foto: MUP
Priznanja i zahvalnice za 2017. i 2018. godinu,  za doprinos u cijelom spektru policijskog djelovanja od očuvanja javnog reda i mira, suzbijanja požara, suzbijanja nezakonitih migracija pa do značajnih kriminalističkih istraživanja, uručena su 122 nagrađenih pojedinaca dok su godišnje nagrade za pojedince za 2018. dobili djelatnici Uprave za razvoj opremanje i potporu, Željko Lisjak, Oliver Bilas i Josip Mišković.
Zahvalnice za doprinos u međunarodnom kriminalističkom istraživanju pod nazivom „NANA“  osim policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije uručene su i policijskim službenicima Republike Slovenije, Kraljevine Španjolske, Kraljevine Nizozemske, Savezne Republike Njemačke, Europola, SAD-a  kao i djelatnicima Carinskih uprava RH i Carine savezne Republike Njemačke. Također,  zahvalnicu za svoj doprinos u ovom međunarodnom kriminalističkom istraživanju dobila je i Javna vatrogasna postrojba grada Rijeke, kao i tvrtka CMA CGM sa sjedištem u Rijeci. 
Obraćajući se nagrađenima i čestitavši im na zasluženim nagradama u ime MUP-a i svoje osobno, zamjenik glavnog ravnatelja policije Prša naglasio je koliko je važna njihova uloga u očuvanju sigurnosti, od održavanja javnog reda i mira do brojnih kriminalističkih poslova.
Čestitam vam na kvalitetnom radu i zahvaljujem vam što ste doprinijeli učinkovitosti i unapređenju službe. Uzor ste svojim kolegama te vas potičem da i dalje tako nastavite u svom radu - zaključio je zamjenik glavnog ravnatelja Prša.
Prisutnima se u ime nagrađenih obratio Dražen Rastović voditelj Službe kriminaliteta droge koji je Ministarstvu unutarnjih poslova te ministru dr.sc. Davoru Božinoviću zahvalio na dodijeljenim nagradama i izrazio zadovoljstvo što je njihov rad i trud prepoznat.
Ova nagrada biti će poticaj, kako za mene, tako vjerujem i za sve prisutne ovdje nagrađene, da u budućnosti još više doprinesemo  službi te da svoj posao i dalje radimo profesionalno i odgovorno- rekao je Rastović.


Pisane vijesti