Daniela Topić osvojila zlato na EP-u u parakarateu

Nakon što je prošle godine u Poreču osvojila broncu, Daniela Topić se na Europskom prvenstvu u Turskoj popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja osvojivši zlatno odličje  

Foto: MUP

Hrvatska karate i parakarate reprezentacija s dva osvojena zlata, srebrom i broncom zauzela je drugo mjesto na tablici osvajača medalja na Europskom prvenstvu u Turskoj.  Zlatne medalje osvojili su ženska ekipa u borbama (Lea Vukoja, Mia Greta Zorko, Sadea Bećirović, Lucija Lesjak) te Anđelo Kvesić, srebro je pripalo Enesu Gariboviću, a broncu je osvojila Jelena Pehar.
 
Predstavnici policijskog karate kluba Alfa koji su nastupili u parakarate reprezentaciji bili su Daniela Topić i Josip Šteko. Nakon što je prošle godine u Poreču osvojila broncu, na Europskom prvenstvu u Turskoj Daniela Topić popela se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja osvojivši zlatno odličje u kategoriji intelektualnih poteškoća. Prvo je to hrvatsko zlato na velikim parakarate natjecanjima i prvo za policijski karate klub Alfa.
 
Drugi predstavnik Alfi, Josip Šteko u kategoriji slijepih i slabovidnih je osvojio 9. mjesto, ali s obzirom da mu je ovo bilo prvo ovakvo veliko natjecanje bogatiji je za vrijedno iskustvo. Treći predstavnik hrvatske parakarate reprezentacije bio je Toma Matijevć koji je osvojio odlično 5. mjesto u kategoriji K21.
 
Iza ovog velikog uspjeha Daniele Topić krije se njezina neumorna marljivost u svakodnevnim treninzima, ustrajnost njezinih roditelja, stručni rad u klubu i potpora Hrvatskog karate saveza, Hrvatskog karate saveza osoba s invaliditetom i Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Ova sinergija ovih važnih sportskih institucija najbolje se očituje u potpisanom tripartitnom sporazumu o međusobnoj suradnji koja počinje davati velike sportske rezultate.
 
Policijski karate klub Alfa trenutno priprema muški i ženski kadetsko-juniorski kata tim koji uskoro putuje na Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, a koje će se održavati od 16. do 19. lipnja ove godine u Pragu.
 
Još jednom čestitamo Danieli i svim osvajačima medalja s EP-a u Turskoj te svima želimo puno uspjeha na predstojećem Europskom prvenstvu u Pragu.
 
 

Pisane vijesti | Sport