Dani tehničke ispravnosti vozila

Slika /slike/ilustracije/foto_promet.jpg

Akcija se provodi u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske

Kao i proteklih godina, i ove godine u razdoblju od 23. do 28. studenoga provest će se  preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila "Dani tehničke ispravnosti vozila".
 
Akcija se provodi u svim stanicama za tehnički pregled vozila na području Republike Hrvatske pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, a koju provode HAK i Centar za vozila Hrvatska.
 
Ova, sad već tradicionalna, akcija prvenstveno je usmjerena na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija.
 
Napominjemo kako besplatni pregled vozila u ovoj akciji ne zamjenjuje redovni tehnički pregled odnosno od akcije su izuzeta vozila koja u razdoblju održavanja akcije, imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije
 
Također, potrebno je naglasiti da u sklopu ove akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis. 
 
Prvih 15.000 vozača koji će sudjelovati u akciji, biti će nagrađeni prigodnim poklonima.

Stranica