Čelnik češke policije u posjetu hrvatskoj policiji

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina u Splitu se sastao sa češkim kolegom Martinom Vondrášekeom, povodom sudjelovanja čeških policijskih službenika u projektu „Sigurna turistička destinacija“

FOTO:MUP

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, održao je danas, 21. srpnja, zajedno s načelnikom Uprave Slobodanom Marendićem i suradnicima, sastanak s čelnikom češke policije - policijskim predsjednikom, general bojnikom Martinom Vondrášekeom, u čijoj pratnji su bili njegovi suradnici te veleposlanik Češke Republike u RH, NJ. E. Milan Hovorka. ali i dvojica čeških policijskih službenika, sudionika projekta „Sigurna turistička destinacija“.
 
Glavna tema sastanka bilo je dugogodišnje sudjelovanje češke policije u projektu „Sigurna turistička destinacija“, s osvrtom na ovogodišnji tijek provedbe projekta.
 
Policija Republike Češke u projekt, koji je započeo 2006. godine, uključila se svega dvije godine kasnije, 2008., od kada je na jadranskoj obali boravilo i radilo 119 čeških policijskih službenika, istaknuto je na sastanku. Ta će brojka nakon završetka ovogodišnje sezone porasti na 127 čeških sudionika, budući da ove godine, češka policija u projektu sudjeluje s osam policijskih službenika – po četiri službenika u dvije policijske uprave: splitsko-dalmatinskoj i šibensko-kninskoj.
 
Čelnici dviju policija sa zadovoljstvom su konstatirali kako se ovim projektom stvara dodana vrijednost u smislu porasta osjećaja sigurnosti tijekom godišnjih odmora u Republici Hrvatskoj, kako čeških, tako i hrvatskih građana, ali i profesionalnog zadovoljstva i motivacije policijskih službenika koji u njemu sudjeluju.
 
Ujedno, ovaj susret bila je jedinstvena prilika razmjene mišljenja o svim aktualnim temama, kao što je rad FRONTEX-a, nadzor državne granice, prioriteti češkog predsjedanja Vijećem Europske unije – osobito u kontekstu daljnjeg nastavka aktivnosti proširenja Schengenskog prostora te pružanja daljnje potpore ulasku Republike Hrvatske u Schengen, ali i organizacija i funkcioniranje svakodnevnog policijskog posla, s posebnim osvrtom na sigurnosne zahtjeve turističke sezone.
 
 
 

Pisane vijesti