Akcija „Manje oružja, manje tragedija“: građani dragovoljno predali oružje, streljivo i eksplozivna sredstva

Slika /Ilustracije/AKCIJA MANJE ORUŽJA-brošura 2.jpg

Pozivamo sve koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od sankcija

FOTO: Ilustracija

U posljednjih nekoliko dana policija je evidentirala predaje minsko-eksplozivnih sredstava koje su građani s područja Gorskog kotara i Rijeke u okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“ dragovoljno predali policiji. Riječ je o četiri ručne bombe te 68 komada različitog streljiva.

Uz navedeno je evidentiran i pronalazak topovske granate zaostale iz II. svjetskog rata. Granata ima 88 mm i njemačkog je porijekla, a pronašao ju je građanin u moru dok je ronio na području Kostrene. Policijski službenici Protueksplozijskog odjela su je sigurno preuzeli, kao i ostala spomenuta sredstva, te će biti zbrinuta prema pravilima struke.

U Novoj Gradiški, prilikom čišćenja prostora tvornice, 50-godišnjak je pronašao dva komada streljiva za PAT kalibra 20mm i jednu ručnu bombu, koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

U šumskom predjelu kod mjesta Stari Slatinik, 24-godišnjak je pronašao minobacačku minu od 60mm. Savjesni građani su o pronalasku izvijestili policiju, nakon čega su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na siguran način preuzeli pronađena neeksplodirana sredstva do uništenja.

Na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao automatsku pušku, pet okvira i 150 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Osoba iz okolice Garešnice policiji je dragovoljno predala pet ručnih bombi, dva ručna raketna bacača „Zolja“ i 1,5 kilogram eksploziva, a što je pronašla prilikom čišćenja obiteljske kuće. Sve navedeno je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja.

Budući da se radi o dragovoljnoj predaji neće snositi nikakve zakonske sankcije.

Podsjećamo, dragovoljna predaja oružja nije vremenski ograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Zahvaljujemo građanima koji su dosad sudjelovali u akciji  „Manje oružja, manje tragedija“ te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od sankcija.

Pisane vijesti