Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ - građani dragovoljno predali oružje i bombe

Slika /Vijesti/2021/03/IMG_1042.jpg

Pozivamo građane da anonimno i bez ikakvih sankcija predaju oružje koje pronađu ili posjeduju, a dodatno se mogu informirati putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

FOTO: MUP RH

U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“, građanin s područja Šibenika dragovoljno je predao oružje koje je posjedovao, koje je zatim izuzeto i pohranjeno u skladište Policijske uprave šibensko-kninske. Radi se o šest ručnih bombi i 160 komada streljiva.

Muškarac s područja Bjelovara dragovoljno policiji predao pušku

U srijedu 24. ožujka, muškarac s područja Bjelovara dragovoljno je policiji predao pušku s užlijebljenim cijevima Crvena Zastava M70, koju je nezakonito posjedovao zbog čega neće biti kažnjen.

Dragovoljno predao ručne bombe

Građanin je policiji u Petrinji dragovoljno predao tri ručne bombe koje je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu. U sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava, ovaj građanin neće snositi sankcije.

Građanin pronašao bombu

Na području Policijske uprave osječko-baranjske, na ulici u Potnjanima, 51-godišnji hrvatski državljanin pronašao je odbačenu ručnu bombu M 52 R. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombu.

Podsjećamo:

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva, na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Zahvaljujemo savjesnim građanima koji su se pozivima, da su pronašli ili da žele dragovoljno predati oružje, uključili u akciju te tako svoj dom učinili sigurnijim, a potencijalnu opasnost sveli na najmanju moguću mjeru.

Pisane vijesti