U Švicarskoj održane radionice i radni sastanak u okviru projekta CRiTERIA

Slika /Vijesti/2023/1/CRITERIA.jpg

Svrha projekta je izrada odnosno revidiranje softwarea za analizu rizika prvenstveno po pitanju iregularnih migracija

Foto: Ilustracija

Od 18. do 19. siječnja 2023. u Martignyu u Švicarskoj, održan je radni sastanak i niz radionica partnera u projektu CRiTERIA (financiran u okviru projekta Horizon 2020).

Projekt je započeo u jesen 2021. godine, a završetak se očekuje u rujnu 2024. godine. Koordinator projekta je Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet u Hannoveru, a partneri u projektu su Politsei- ja Piirivalveamet (EPBG), Ministarstvo unutarnjih poslova RH (MUP), Malta Police Force (MPF), Inspectoratul General Al Politiei De Frontiera (GIBP), Weblyzard Technology GMBH (WLT), HENSOLDT Analytics GMBH (SAIL), Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Ethniko Kentro Erevnas Kai Technologikis Anaptyxis (CERTH), Universita Ta Malta (UM), Fondation De L'institut De Recherche IDIAP (IDIAP), European University Cyprus (CERIDES), Arsis Koinoniki Organosi Ypostirixis Neon (ARSIS), Conoscenza E Innovazione Societa Aresponsabilita Limitata Semplificata (K&I), Polismyndigheten Swedish Police Authority (NOA).

Svrha projekta CRiTERIA je izrada odnosno revidiranje softwarea za analizu rizika prvenstveno po pitanju iregularnih migracija što uključuje CIRAM metodologiju te nadogradnju drugim funkcionalnostima i to prvenstveno onima koje se odnose na ranjive skupine.

Na sastanku su razmijenjene informacije o napretku projekta, odnosno metodologiji i tehnologiji koja se razvija te su oržane radionice vezano za:
 
  • model i metodologiju analize rizika i procjene ranjivosti,
  • metode analize podataka i metode za validaciju podataka i rizika,
  • vizualnu analitičku nadzornu ploču i integraciju sustava.

Također, analizirani su zahtjevi koji se odnose na mapiranje izvora podataka, izradu rječnika za svaku grupu pojmova, definiranje indikatora, a održana je i rasprava o distribuciji, komunikaciji i iskoristivosti te zakonskoj i etičkoj usklađenosti i društvenoj prihvatljivosti projekta.

Priopćenja | Istraživanja i analize