Tečaj temeljnih prava za policijske službenike granične policije

Cilj provedbe tečaja jest jačanje kapaciteta policijskih službenika granične policije, a u svrhu obavljanja poslova nadzora vanjske granice EU-a, primjenom načela temeljnih ljudskih prava kao i mjera te radnji koje se poduzimaju radi sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska, boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminaliteta

FOTO: MUP RH

U smještajno-obučnom centru granične policije Spačva, 3. svibnja, održan je tečaj temeljnih prava za policijske službenike granične policije na kojem je sudjelovalo 19 policijskih službenika iz 11 policijskih uprava.

Cilj projekta „Tečaj temeljnih prava za policijske službenike granične policije“ jest jačanje kapaciteta policijskih službenika granične policije putem predmetnih tečaja, a u svrhu obavljanja poslova nadzora vanjske granice EU-a, primjenom načela temeljnih ljudskih prava kao i mjera te radnji koje se poduzimaju radi sprječavanja i otkrivanja nezakonitog ulaska, boravka osoba i suzbijanja prekograničnog kriminaliteta.

Tečaj se provodi sukladno Odluci o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta „Tečaj temeljnih prava za policijske službenike granične policije“ u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama - Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI) koja je donesena 3. listopada 2023. godine.

Prema Odluci o izravnoj dodijeli financijskih sredstava ovo je bio prvi od ukupno šest takvih tečajeva, a slijedeći je u planu za četvrti kvartal 2024. godine.
 

Pisane vijesti | Granica