Radni sastanak glavnog ravnatelja policije Nikole Miline i predsjednika Državne policije Donje Saske Axela Brockmanna

Šefovi dvaju policija razgovarali su o dosadašnjoj suradnji koja se prvenstveno odnosi na međunarodnu policijsku suradnju u okviru projekta hrvatske policije „Sigurna turistička destinacija“ te također višegodišnju suradnju interventnih i specijalnih policija u provedbi zajedničkih sigurnosnih i kondicijskih treninga te obuke ronjenja

FOTO: MUP RH

Danas, 7. veljače 2024. godine, u Ravnateljstvu policije održan je radni sastanak između glavnog ravnatelja hrvatske policije Nikole Miline te predsjednika Državne policije Donje Saske, SR Njemačka, Axela Brockmanna.

Teme održanog sastanka bile su razgovor o dosadašnjoj suradnji koja se prvenstveno odnosi na međunarodnu policijsku suradnju u okviru projekta hrvatske policije „Sigurna turistička destinacija“ te također višegodišnju suradnju interventnih i specijalnih policija u provedbi zajedničkih sigurnosnih i kondicijskih treninga te obuke ronjenja.

Naime, policija Donje Saske u provedbi projekta „Sigurna turistička destinacija“ sudjeluje od 2015. godine od kada se njihovi policijski službenici tijekom ljetnih mjeseci upućuju na rad u priobalne policijske uprave gdje rade u zajedničkim ophodnjama s hrvatskim kolegama u cilju ostvarivanja izravnog kontakta s njemačkim državljanima te postizanja maksimalne sigurnosti hrvatskih građana i stranih turista koji tijekom turističke sezone borave u Republici Hrvatskoj, dok suradnja iz djelokruga rada Zapovjedništva za intervencije kontinuirano traje još od davne 2002. godine.

Glavni ravnatelj policije Milina naglasio je: „kako je policija Donje Saske vrijedan partner u provedbi ovog projekta te se iskreno nadamo daljnjoj suradnji u navedenim područjima policijskog rada, kao i u provedbi različitih oblika policijskih obuka i obrazovanja te razmjenama stručne prakse.

Po završetku sastanka, obje strane iskazale su međusobno zadovoljstvo zbog uzlazne putanje u unaprjeđenju sadržaja bilateralne policijske suradnje dvaju policija te nastavku definiranja područja u kojima bi se međunarodna policijska suradnja mogla dodatno unaprijediti.
 

Pisane vijesti | Mađunarodna suradnja