Nastupni posjet dr. Luise Brumana, nove predstojnice Ureda UNICEF-a za Republiku Hrvatsku Ministarstvu unutarnjih poslova

Suradnja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i UNICEF-a provodi se na temeljem Programa suradnje Vlade Republike Hrvatske i UNICEF-a

FOTO: MUP

Danas, 30. srpnja 2024. godine, održan je nastupni posjet dr. Luise Brumana, nove predstojnice Ureda UNICEF-a za Republiku Hrvatsku Ministarstvu unutarnjih poslova.
 
U ime Ministarstva unutarnjih poslova, na sastanku su sudjelovali Damir Barić, zamjenik glavnog ravnatelja policije i Dalibor Jurić, ravnatelj Uprave za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije te Vlatka Vulić Petković, voditeljica Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju u Uredu glavnog ravnatelja policije i Nataša Tošić, voditeljica Služba za međunarodne odnose i mirovne misije u Upravi za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije. Uz dr. Brumanu, na sastanku su sudjelovale  Martina Tomić Latinac, voditeljica Odjela za zaštitu djece i Ivana Zadro, savjetnica u Odjelu za zaštitu djece.
 
Republika Hrvatska je članica Ujedinjenih naroda od 1992. godine te aktivno sudjeluje u radu svih njegovih tijela, uključujući i UNICEF.
 
Aktualna suradnja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i UNICEF-a provodi se na temeljem Programa suradnje Vlade Republike Hrvatske i UNICEF-a za razdoblje od 2023. do 2027. godine te pratećeg Dvogodišnjeg plana rada UNICEF-a za razdoblje od 2024. do 2025. godine.
 
Tijekom održanog nastupnog posjeta razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji pri čemu su obje strane izrazile zadovoljstvo postignutim rezultatima, kao i mogućnostima za njezino dodatno unaprjeđenje.
 
 

Pisane vijesti