Prijem u Veleposlanstvu NR Kine povodom početka sudjelovanja kineskih policijskih službenika u projektu „Sigurna turistička destinacija"

Kineska policija u spomenuti projekt uključila se 2018. godine, a dosadašnja suradnja i rad kineskih policijskih službenika na ispomoći hrvatskim kolegama pokazao se vrlo uspješnim zbog velikog broja kineskih turista koji u ljetnim mjesecima svoj odmor provode na hrvatskoj obali

FOTO: MUP RH

Danas, 16. srpnja, održano je obilježavanje početka sudjelovanja kineskih policijskih službenika u ovogodišnjem projektu „Sigurna turistička destinacija“, u organizaciji Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu.

Domaćin događaja bio je veleposlanik, NJ.E. Qi Qianjin, dok su na događaju sudjelovali i visoki predstavnici Ministarstva javne sigurnosti iz NR Kine, institucije koja upućuje policijske službenike u Republiku Hrvatsku, a na čelu čije delegacije je bila zamjenica glavnog ravnatelja za međunarodnu suradnju Li Anrong.

S hrvatske strane, na događaju je sudjelovala voditeljica Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju Vlatka Vulić Petković, policijska službenica Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju te nacionalna koordinatorica projekta iz Ureda glavnog ravnatelja policije Elvira Jakopinec Lacković, pomoćnica voditelja Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju na Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ Lidija Pentavec te policijski službenik iz Službe prevencije PU zagrebačke te koordinator projekta Mislav Švigir. 

Kineska policija u spomenuti projekt uključila se 2018. godine, a dosadašnja suradnja i rad kineskih policijskih službenika na ispomoći hrvatskim kolegama pokazao se vrlo uspješnim zbog velikog broja kineskih turista koji u ljetnim mjesecima svoj odmor provode na hrvatskoj obali.

Do sada, u projektu je sudjelovalo 30 kineskih policijskih službenika, a i ove godine hrvatskim policajcima koji brinu o sigurnosti domaćih i stranih turista, na hrvatskoj obali, Plitvičkim jezerima te u gradu Zagrebu, pridružit će se osam kineskih policijskih službenika. 

Da je suradnja hrvatske i kineske policije u okviru projekta „Sigurna turistička destinacija“ na visokoj razini, uz međusobno uvažavanje, složili su se svi uvaženi govornici, veleposlanik NJ.E. g. Qianjin, zamjenica Anrong te voditeljica Vulić Petković, uz nadu za uspješan nastavak i u godinama koje slijede. 

Kineski policijski službenici, uz druge strane policijske službenike koji ove godine sudjeluju u projektu, sudjelovat će i na sutrašnjem događaju, svečanom otvorenju projekta „Sigurna turistička destinacija“ 2024. u Šibeniku. Ove godine projekt okuplja 97 stranih policijskih službenika iz 20 policijskih organizacija iz 19 zemalja.   


 

Priopćenja