Manipulirali podacima tahografskog uređaja i koristili tuđu karticu vozača

Pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

FOTO: MUP RH

S početkom turističke sezone, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije pojačano provode nadzor teretnih automobila i autobusa.

Na taj način preventivnim mjerama, ali i represivnim aktivnostima djeluju na sprječavanje nastanka prometnih nesreća u kojima spomenuta vozila najčešće sudjeluju, a koje u pravilu rezultiraju najtežim posljedicama.

Na kolniku autoceste A3, odmorištu Gračenica, 2. srpnja u 11 sati, zaustavili su autobus bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Provedenim nadzorom utvrdili su kako vozači manipuliraju podacima tahografskog uređaja.

Zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaje propisane Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, vozačima su izrečene novčane kazne od 920 eura, dok je pravnoj osobi, odnosno vlasniku, izrečena novčana kazna u iznosu od 3310 eura.

Također, na kolniku autoceste A3, odmorištu Novoselec, 2. srpnja u 16.59 sati zaustavili su autobus bosanskohercegovačkih registarskih oznaka.

Provedenim nadzorom utvrdili su da vozači upravljaju autobusom te se pritom koriste tuđom karticom vozača i manipuliraju podacima tahografskog uređaja.

Zbog osnovane sumnje da su počinili prekršaje propisane Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu jednom vozaču je izrečena novčana kazna od 920 eura, drugome u iznosu od 1840 eura, dok je pravnoj osobi, odnosno vlasniku, izrečena novčana kazna od 6620 eura.

Vozači su isključeni iz prometa kako bi iskoristili propisani dnevni odmor.

U narednom periodu policijski službenici nastavit će s nadzorom autobusa i teretnih automobila.

Priopćenja | Promet i vozila