Francuska Republika odlikovala djelatnice Ravnateljstva policije

Odličja su uručena Vlatki Vulić Petković i Zorici Laušić za izvanredna postignuća ostvarena na planu bilateralne policijske suradnje s Francuskom Republikom

Foto: MUP

U Francuskoj rezidenciji u Zagrebu, danas 12. travnja održana je svečanost dodjele odlikovanja Francuske Republike, Medalje unutarnje sigurnosti - srebrnog reda. Odličje je uručeno Vlatki Vulić Petković, voditeljici Službe za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju i Zorici Laušić, policijskoj službenici za stratešku europsku i međunarodnu policijsku suradnju za izvanredna postignuća ostvarena na planu bilateralne policijske suradnje s Francuskom Republikom.
 
Odličja je policijskim djelatnicama, u ime francuskog ministra unutarnjih poslova, uručio veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Fabien Fieschi.
 
Glavni ravnatelj policije Nikola Milina zahvalio je veleposlaniku na ovom priznanju odlikovanim policijskim službenicama te je kao i francuski veleposlanik istaknuo njihovu predanost, profesionalnost i posvećenost radu na području strateške bilateralne hrvatsko - francuske policijske suradnje kao i doprinos angažmana svih policijskih službenika u jačanju veza između dviju zemalja.
 
Oba su govornika također istaknula važnost Hrvatsko - francuskog strateškog partnerstva, potpisanog u Zagrebu 25. studenog 2021. godine te su izrazili zadovoljstvo intenzitetom međusobne razmjene, osobito u svjetlu buduće suradnje u pripremi i organizaciji Olimpijskih i paraolimpijskih igara 2024. godine u Parizu.
 
Također su naglasili važnost Akcijskog plana 2023. - 2025. potpisanog u Parizu 5. lipnja 2023. godine, koji podržava zaključke bilateralnog susreta glavnih ravnatelja policije.
 
Glavni ravnatelj policije Milina pohvalio je i uspješnu suradnju naših dviju zemalja u području policijske razmjene, posebno ističući suradnju u izazovnim sigurnosnim okolnostima, poput složene bliskoistočne krize, rata u Ukrajini i pojačanih migracijskih pritisaka. 
 
Na kraju je posebno zahvalio francuskom glavnom ravnatelju policije Frédéricu Veauxu na podršci i suradnji uz nadu da će i u budućnosti ta suradnja biti jednako uspješna, čemu će zasigurno pridonijeti i upućivanje hrvatske policijske časnice za vezu Zorice Laušić idući mjesec.
 

Pisane vijesti | Mađunarodna suradnja