„Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ – potpredsjednik Vlade i ministar Božinović s „Plavcima na Bundeku“

Zainteresirani kandidati imali su priliku saznati sve o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA i Natječaju za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“

Foto: MUP RH

Nakon već tradicionalnog druženja građana i policije na zagrebačkom Jarunu, u subotu 6. travnja jednu takvu manifestaciju policija je priredila za svoje građane i na zagrebačkom Bundeku.

Cjelodnevni program organiziran je u sklopu kampanje „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ koju provode Ravnateljstvo policije i Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ te kampanje „Budi navijač, a ne razbijač!“ u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom.

Posjetitelji su mogli razgledati vozila i opremu svih rodova hrvatske policije te doznati kako i sami mogu postati dio velike „plave obitelji“.

Policijskim službenicima i građanima na Bundeku, pridružili su se potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina s najbližim suradnicima.

Osvrćući se na kampanju „Budi navijač, a ne razbijač!“, potpredsjednik Vlade i ministar Božinović je rekao: „Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, dragi policijski službenici/ce, nogometaši/ce i sportaši/ce, ovo je jedna sjajna manifestacija koju već nekoliko godina organiziramo s Hrvatskim nogometnim savezom. Posebno me raduje kad vidim mladost koju educiramo od najmanjih uzrasta i siguran sam da se među njima krije mnoštvo budućih navijača, prije svega reprezentacije, a ne razbijača".

S obzirom da je naglasak današnjeg događanja bio i na promociji Zanimanja policajac/policajka, ministar unutarnjih poslova Božinović je pozvao zainteresirane kandidate da podnesu prijavu na Natječaje koji su raspisani: "Današnji dan bih iskoristio za još jednu informaciju - za sve vas koji još niste u policijskom sustavu, od ponedjeljka kreće natječaj za novu generaciju hrvatskih policajaca i policajki. Mislim da ste danas imali dosta toga za vidjeti zašto bi se netko opredijelio da bude „plavac“ ne samo na Bundeku, već da bude u Zagrebu, u cijeloj Hrvatskoj. Ja vas pozivam da nam se pridružite  što ćete i sami vidjeti, ne samo po uvjetima natječaja, već i po onome što će vam i starije kolege reći - ne samo da treba doći raditi u policiju zlog služenja Domovini, nego i zbog služenja svim našim građanima, svim našim gostima“. 
 

„Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“

Naime, u sklopu kampanje „Budi zakon! Odaberi poziv, a ne posao!“ predstavljeni su  - Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole „Josip Jović“, na koje se zainteresirani kandidati mogu prijaviti već od ponedjeljka, 8. travnja.

Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ i Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ pripremili su niz aktivnosti kojima su posjetiteljima pokušali približiti rad odgovornog i izazovnog zanimanja  - policijskog službenika/ce.

Na info pultu, svi koji jednog dana žele raditi u policiji mogli su „iz prve ruke“ saznati sve informacije oko upisa, o uvjetima koje moraju ispunjavati da bi mogli podnijeti prijavu, načinu samog natjecanja, potrebnoj dokumentaciji za prijavu, pravima i obvezama, kao i svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji.
 
Zainteresirani kandidati upoznati su i s mogućnošću podnošenja prijave putem sustava e-Građani, što će ujedno biti i najvažnija novina vezana za ovogodišnji natječaj.
 
Osim opreme kao što su policijski automobili i motori, bespilotne letjelice i vozila s termovizijskim kamerama, presretači, policijski helikopter, na Bundeku su građani mogli isprobati i različite vježbe za prijam u policiju.

Posjetitelje, osobito one najmlađe uzraste, najviše su oduševile vježbe sa službenim psima, likovne i interaktivne radionice, mobilni preventivni centar policije, vožnja mobilnim poligonom i uvijek atraktivne vježbe pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko.
 

„Budi navijač, a ne razbijač“

U sklopu kampanje „Budi navijač, a ne razbijač“, policija je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom na Bundeku pripremila i bogat sportski program. Posjetitelji su mogli testirati svoje motoričke sposobnosti, okušati se primjerice u utrci na 5 km, ali i na 2,4 kilometra, kolika je ujedno i dionica trčanja na testiranju za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA.
 
Osim tradicionalne utrke građana i policije održana je i utrka The Law Enforcement Torch Run. Olimpijski plamen koji policijski službenici nose u toj utrci simbol je nade i potpore sportašima Specijalne olimpijade.
 
Cilj provedbe navedenih aktivnosti u sklopu kampanje „Budi navijač, a ne razbijač“ promoviranje je pozitivnog „fair“ navijanja i zdravih stilova života kao i upoznavanje posjetitelja o opasnostima huliganizma i vandalizma te govora mržnje na športskim natjecanjima.
 
Kod svih osoba bez obzira na dob, ovakvim akcijama želi se potaknuti na promišljanja koliko su takva ponašanja štetna i kakve negativne posljedice ostavljaju za društvo u cjelini. Ovome hvale vrijednom projektu podršku je dao i bivši nogometni reprezentativac Stipe Pletikosa.
 
Pozitivnu atmosferu na osunčanom Bundeku dodatno su uljepšale prekrasne izvedbe klape sv. Mihovil, Tamburaškog sastava MUP-a i Zaprešić Boys-a, uz koje su građani pjevali i plesali. Posebno oduševljenje, kao i uvijek pokazali su naši najmlađi sugrađani koji su iako još mali, s ponosom isticali kako jednog dana „žele postati policajci/policajke“.

Građanima zahvaljujemo što su nam se pridružili u ovako velikom broju!
 
Ukoliko ste nešto zaboravili pitati, a želite se pridružiti velikoj „plavoj obitelji“, informacije vezane za mogućnosti obrazovanja na Policijskoj akademiji možete saznati na broj telefona: 01/2426-305; 01/2426-313 ili putem e-maila: postani.policajac@policija.hr, ali i na web stranici Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica