U srijedu se u Splitu održava nogometna utakmica polufinale Super sport Hrvatskog nogometnog kupa između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“

Pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda, provjera, osoba i ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion.

Foto: Ilustracija

U srijedu, 03. travnja 2024. s početkom u 19:00 sati u Splitu, na gradskom stadionu „Poljud“ odigrat će se nogometna utakmica  između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“. Navedeno javno okupljanje proglašeno je utakmicom visokog rizika te će, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sukladno protokolu i sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.  
 
S obzirom na očekivani veliki interes gledatelja, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama koje navodimo u nastavku priopćenja. 

Obavijest za gostujuće navijače-prihvat navijača u Dugopolju 

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske obavljat će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje, te će svi nakon obavljenog pregleda,  biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud. 

Preporučujemo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 15:30 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti  pravovremeni ulazak na stadion. 

Obavijest za domaće navijače - koristite izlaze Prgomet, Bisko i Vučevica, cesta D1 u posebnom režimu, moguće gužve i zastoji u prometu  

Obzirom da u vremenu od 16 do 19 sati na području naplatne postaje Dugopolje i na cesti D1, brza cesta smjer Klis- Solin očekujemo veće gužve i zastoje, te da će na D1 biti uspostavljena posebna regulacija prometa uz moguće potpuno zatvaranje ceste, upućujemo domaće navijače koji dolaze na utakmicu iz drugih gradova da ne koriste izlaz s A1 na Dugopolju, već da koriste naplatne postaje Prgomet, Vučevica i Bisko. 

Napomena: izbjegavajte cestu  D1, smjer Klis-Solin i naplatnu postaju Dugopolje

Ulazak u stadion

Posebno još jednom napominjemo svim posjetiteljima kako prilikom ulaza moraju imati:
 
 • kupljenu ulaznicu,
 • javnu ispravu sa fotografijom

Ulazi u stadion biti će otvoreni od 16 sati, pa pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda, provjera, osoba i ulaznica mogli prije početka javnog okupljanja ući na stadion.
 
Posebna regulacija prometa na području grada Splita 

Građane obavještavamo da će na dan utakmice organizator i policija ograničiti kretanje vozila na način da će se: 
 
 • od 13:00 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa u ulici VIII. mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom).
 • od 15:00 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj -od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla-od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza i vozila s propusnicom). 

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona, pa savjetujemo da ukoliko na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, isto parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada, te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona 

Prometni redari, će zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko- frankopanska, Hrvatske mornarice, Ulice Sedam Kaštela i Put Supavla, te će vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta. 

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ukoliko su u mogućnosti koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve. Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ukoliko dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.  
    
Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima          

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:
 • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga, te ulazak  i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju,
 • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita
 • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
 • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
 • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
 • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
 • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
 • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja biti će sankcionirana sukladno Zakonom o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.
 
Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice obavljati snimanje na stadionu i prilaznim pravcima, također sukladno članku 51. i 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima policija će četiri sata prije utakmice i dva sata nakon utakmice privremeno po potrebi ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i naredbe policijskih službenika u prometu i na stadionu.

Priopćenja | Sport