Dvojica muškaraca prijavljena zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti

Predani su pritvorskom nadzorniku, a USKOK-u je podnijeta kaznena prijava

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Zagreb su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 64-godišnjim policijskim službenikom i 48-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti.
 
Za osumnjičenog policijskog službenika je utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti - Zlouporaba položaja i ovlasti, odnosno kao službena osoba je iskoristio svoj položaj i ovlast i obavio radnju koju nije smio obaviti i neovlašteno drugome priopćio podatke koji nisu objavljivi. Za osumnjičenog 48-godišnjaka se sumnja da je počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti - Zlouporaba položaja i ovlasti poticanjem, odnosno s namjerom je poticao službenu osobu da iskoristi svoj položaj i ovlasti i obavi radnju koju nije smio obaviti pa je na taj način došao u posjed podataka koji nisu objavljivi.
 
Osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je podnijeta kaznena prijava.
 
Policijski službenik je rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe te će se protiv njega inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred nadležnim Disciplinskim sudom MUP-a. 
 

Priopćenja