U tijeku međunarodna policijska akcija usmjerena na razbijanje zločinačkog udruženja iz domene kriminaliteta droga

Hrvatska policija, zajedno s EUROPOL-om, koordinira međunarodnim policijskim postupanjem u kojoj sudjeluju policije nekoliko država te ured DEA-e u Zagrebu

FOTO: MUP

Policijski službenici za suzbijanje kriminaliteta droga Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta jutros su uhitili nekoliko osoba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Realizacija kriminalističkog istraživanja međunarodnog karaktera započela je danas u jutarnjim satima na području nekoliko država, uključujući i Hrvatsku, a usmjerena je na razbijanje zločinačkog udruženja čije se djelovanje povezuje s krijumčarenjem i preprodajom droge.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na području Policijskih uprava zagrebačke, sisačko-moslavačke, primorsko-goranske i krapinsko-zagorske.

Istovremeno, uhićenja i pretrage odvijaju se u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Nizozemskoj, Njemačkoj i Sloveniji, a postupanjima partnerskih policija koordinira hrvatska policija iz stožera u Zagrebu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predat će osumnjičene osobe pritvorskom nadzorniku, a protiv njih će podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.
 

Priopćenja