Poziv građanima: Predložite lokacije za pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Pozivamo vas da svojim policijskim upravama predložite lokacije na kojima se krše prometni propisi kako bi se navedena lokacija 21. travnja pojačano nadzirala

FOTO: ROADPOL
 
Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti i ove godine održat će se 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske te u više od 20 država članica ROADPOL-a.

Ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila održat će se u petak, 21. travnja 2023., od 00:00 do 24:00 sata.
Nepropisna brzina i dalje je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, stoga ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja sudionika u prometu i povećanju svijesti vozača o opasnostima prekoračenja propisanih zakonskih ograničenja.

Uključite se u provođenje spomenute akcije tako da dostavite svoje prijedloge o lokacijama na području svih policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, na kojima bi se po vašem mišljenju trebao obavljati nadzor brzine.

Nakon dostave prijedloga policijski službenici će donijeti konačnu odluku o lokacijama na kojima će se provoditi ova akcija, a koje moraju ispunjavati propisane uvjete.

Više informacija pronađite na stranicama vaše policijske uprave:
 

Priopćenja | Promet i vozila