Održan bilateralni sastanak šefova hrvatske i talijanske policije

Izrazito pozitivnom ocijenili su dosadašnju suradnju te su izrazili spremnost da ju dodatno unaprijede na operativnoj, ali i na strateškoj razini


Foto: MUP

Bilateralni sastanak delegacija hrvatske policije na čelu sa glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom i talijanske policije na čelu s glavnim ravnateljem policije  Lambertom Gianniniem održan je danas, 14. ožujka 2023. godine u prostorijama Ravnateljstva policije.
 
Tijekom sastanka razgovarali su o zaključcima nedavno održanog prvog sastanka Zajedničkog strateškog odbora za sigurnost, a u svrhu dogovora oko daljnjih aktivnosti kako bi se već postojeća dobra suradnja između dviju policija dodatno oplemenila.
 
Imajući u vidu zaključke Zajedničkog strateškog odbora za sigurnost, glavni ravnatelj policije Milina je kao primjer dobre suradnje istaknuo dosadašnje sudjelovanje talijanskih policajaca u hrvatskom originalnom projektu međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ te je tom prilikom glavnom ravnatelju talijanske policije Gianniniju uručio pozivno pismo za sudjelovanjem u provedbi ovogodišnjeg 18. izdanja navedenog projekta.

Osim navedenog, razgovarali su i o dosadašnjoj i budućoj suradnji u međunarodnim projektima te su izrazili interes za intenziviranjem suradnje i u tom području.
 
Po završetku bilateralnog sastanka, delegacije hrvatske i talijanske policije posjetile su Nacionalni koordinacijski centar te su razmijenjena stajališta o opremi i najboljoj praksi provođenja nadzora granica.
 
Na kraju posjeta, glavni ravnatelji obaju policija izrazito pozitivnom ocijenili su dosadašnju suradnju te su izrazili spremnost da ju dodatno unaprijede na operativnoj, ali i na strateškoj razini.
 

Pisane vijesti | Mađunarodna suradnja