Utakmica između HNK Hajduk i HNK Rijeka protekla bez većih incidenata

Za vrijeme utakmice na tribinama zapaljeno je više baklji i dimnih kutija te policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja

Foto: Ilustracija

Jučer, 5. veljače 2023. godine s početkom u 17:30 sati na stadionu Poljud u Splitu odigrana je nogometna utakmica 20. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka. 

S obzirom da je utakmica proglašena utakmicom visokog rizika, policija je mjere i radnje iz svoje nadležnosti poduzimala uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije. Utakmicu je pratilo 13 tisuća navijača, od kojih 146 navijača gostujuće momčadi. Policijska uprava splitsko-dalmatinska je organizirano provela prihvat gostujućih navijača, kao i njihov povratak. Ovo javno okupljanje proteklo je bez većih incidenata.

Za vrijeme utakmice na tribinama je zapaljeno više baklji i dimnih kutija te policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja. Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

Utakmica je završila u 19:30 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez incidenata.

Privedeno je ukupno 15 osoba od kojih:
 
  • 7 zbog alkohola,
  • 2 zbog posjedovanja droge,
  • 1 zbog narušavanja javnog reda i mira te
  • 5 osoba temeljem čl. 25. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Tijekom osiguranja javnog okupljanja nisu evidentirani značajniji negativni sigurnosni događaji, na području grada Splita nije bilo narušavanja javnog reda i mira, ozljeđivanja osoba, kao ni oštećenja imovine.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje, a i za sve građane uz što manje ometanja svakodnevnih aktivnosti.

Priopćenja | Sport