Kriminalistički tehničari i policijski službenici za očevide na seminaru „Rad na mjestu događaja“

Cilj specijalističkog usavršavanja je ujednačavanje rada na mjestu događaja i povećavanje kvalitete postupanja prilikom pronalaženja i izuzimanja tragova

FOTO: MUP
 
Policijska akademija i Služba kriminalističke tehnike ovog Ministarstva, u suradnji s Odjelom kriminalističke vojne policije OSRH, organizirali su seminar „Rad na mjestu događaja“ s temom „Pronalazak mrtvog tijela s tragovima nasilne smrti uporabom hladnog oružja“, sukladno Planu policijskog obrazovanja za 2022. godinu.
 
Na seminaru, koji je proveden od 12. do 16. rujna 2022. godine u objektu Ministarstva obrane u Kuparima, sudjelovalo je 10 pripadnika MORH-a, 13 policijskih službenika MUP-a te tri predstavnika Vojne policije kosovskih snaga sigurnosti.
 
Cilj specijalističkog usavršavanja kriminalističkih tehničara i policijskih službenika za očevide je ujednačavanje rada na mjestu događaja i povećavanje kvalitete postupanja prilikom pronalaženja i izuzimanja tragova.
Simulacije očevida provode se u što je moguće stvarnijim uvjetima uz usvajanje naučenih lekcija i materijala koji proizlaze iz prethodnih obuka, kao i sinergija postupanja te razmjena stečenih iskustava.
 
Scenarij simulacija očevida izradio je viši kriminalistički tehničar PU zagrebačke, Željko Suntešić, a na terenskoj obuci sudjelovali su po jedan policijski službenik za očevide i kriminalistički tehničar iz PU zagrebačke i PU splitsko-dalmatinske, policijska službenica za očevide PU istarske, kriminalistička tehničarka PU osječko-baranjske te kriminalistički tehničar PU sisačko-moslavačke.
 
Polaznici su bili podijeljeni u tri ekipe za očevide te su uspješno proveli zadane simulacije, pod stručnim nadzorom moderatorskog tima viših kriminalističkih tehničara PU zagrebačke, PU sisačko-moslavačke i PU požeško-slavonske.

Pisane vijesti