POZIV GRAĐANIMA - predložite lokacije za pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Pozivamo vas da do 10. ožujka svojim policijskim upravama predložite lokacije na kojima se krše prometni propisi kako bi se navedena lokacija 24. ožujka pojačano nadzirala

FOTO: Ilustracija

Temeljem ROADPOL-ovog plana aktivnosti za 2022. godinu i ove godine će se održati 24-satni pojačani nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske te u preko 20 država članica ROADPOL-a.

Ciljana preventivno-represivna akcija nadzora brzine kretanja vozila održat će se u četvrtak 24. ožujka 2022. godine od 00.00 do 24.00 sata.

Građani se mogu uključiti u provođenje spomenute akcije i to na način da dostave svoje prijedloge o lokacijama na području svih policijskih uprava diljem Republike Hrvatske, na kojima bi se po njihovom mišljenju trebao obavljati nadzor brzine.

Nakon dostave prijedloga policijski službenici će donijeti konačnu odluku o lokacijama na kojima će se provoditi ova akcija, a koje moraju ispunjavati propisane uvijete.

Više informacija možete pronaći na:

PU bjelovarsko-bilogorska

PU brodsko-posavska

PU dubrovačko-neretvanska

PU istarska

PU karlovačka

PU koprivničko-križevačka

PU krapinsko-zagorska

PU ličko-senjska

PU međimurska

PU osječko-baranjska

PU požeško-slavonska

PU primorsko-goranska

PU sisačko-moslavačka

PU splitsko-dalmatinska

PU šibensko-kninska

PU varaždinska

PU virovitičko-podravska

PU vukovarsko-srijemska

PU zadarska

PU zagrebačka
 
Nepropisna brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, stoga ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila