Novo zlatno odličje za policijski karate klub „Alfa“

Dino Huić osvojio je prvo povijesno zlato za policijski karate klub „Alfa“ na Karate 1-Youth Ligi  u Poreču

FOTO: MUP RH

Grad Poreč je, nakon nedavno uspješno održanog Europskog seniorskog prvenstva u karateu, bio domaćin WKF trening kampa i kupa za mlade te Karate-1 Youth lige, na kojem je, od 26. lipnja do 4. srpnja 2021. godine, nastupilo 2200 natjecatelja iz 53 zemlje s četiri kontinenta.

Dino Huić, u kadetskoj kategoriji, imao je konkurenciju od 65 natjecatelja koje je uvjerljivim nastupima ostavio bodovno iza sebe i osvojio prvo povijesno zlato u Karate 1-Youth Ligi za policijski karate klub „Alfa“. Sjajnim rezultatom potvrdio je svoj odlazak na Europsko prvenstvo u Finsku u pojedinačnoj konkurenciji, s obzirom da je ovo bio zadnji kvalifikacijski turnir.

Na Europskom prvenstvu će, uz Dinu Huića, nastupiti i klupski kata team u sastavu: Dino Huić, Mark Fileš i Ivan Žeinski koji će predstavljati Hrvatsku u ekipnom dijelu europskog natjecanja u katama. Potencijal kata tima za nastup na Europskom prvenstvu vidljiv je i u odličnim nastupima Huićevih  timskih kolega Marka i Ivana. Mark Fileš imao je sjajne nastupe u borbi za broncu te na kraju završio peti, a Ivan Žeinski je kroz tri kola stigao nadomak borbe za medalju. Spomenuti nastupi daju novu nadu u rezultat u Finskoj.

Na svjetskom kupu nastupili su i natjecatelji s invaliditetom (para karataši) iz karate kluba „Alfa“, i očekivano polučili odlične rezultate, pa je tako Stipe Barić u kategoriji intelektualnih poteškoća do 16 godina osvojio zlatnu medalju, a Roko Boduljak u istoj kategoriji, ali iznad 16 godina, osvojio srebrnu medalju.

Za karate klub „Alfa“ još su nastupali: Ivan Kukić, Antonija Barić, Nika i Vito Krsnik, ali su nažalost  zaustavljeni, unatoč dobrim nastupima, prije mečeva za medalje, dok Lukrecija Brkan nije mogla nastupiti zbog ozljede noge koju je dobila na trening kampu.

Za ove vrijedne rezultate sve pohvale idu trenerici kluba Marijani Kiuk, koja je ujedno muška i ženska seniorska izbornica reprezentacije Hrvatske, bez čijeg stručnog vodstva i rada ovi rezultati ne bi bili mogući.

Hrvatski karate savez u kratko je vrijeme organizirao Europsko seniorsko prvenstvo te WKF trening kamp i kup u Poreču, unatoč izazovnim vremenima zbog pandemije koronavirusa. U ovoj organizaciji hrvatski karate je i u rezultatskom smislu postigao povijesne rezultate te je, uz imenovanje Davora Cipeka za glavnog tajnika Europske karate federacije, potvrdio da spada u sami vrh svjetskog karatea.

Veliku pomoć klubu pruža predsjednik Hrvatskog karate saveza osoba s invaliditetom Danijel Kufner,  koji prati i potpomaže rad karate kluba „Alfa“ u radu s osobama s invaliditetom i to već dugi niz godina.

Članovi karate kluba „Alfa“ svojim radom i trudom daju svoj doprinos u dobrom radu HKS-a i HKSOSI-a, a isto tako promiču zajednički rad Ministarstva unutarnjih poslova i građana u zajedničkim aktivnostima kroz bavljenje sportom te uključivanje svih, pa i najranjivijih skupina društva.

Hrvatskim karatašima, a posebice predstavnicima iz karate kluba „Alfa“ želimo puno uspjeha i dobre rezultate na Europskom prvenstvu u Finskoj.



 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica