Bilateralni sastanak prvih ljudi hrvatske i mađarske policije

Tijekom bilateralnog sastanka analizirano je stanje sigurnosti na teritoriju obiju zemalja, kao i stanje sigurnosti uz zajedničku državnu granicu

FOTO: MUP

Glavni ravnatelj hrvatske policije Nikola Milina i visoki povjerenik Nacionalne policije Mađarske János Balogh, dana 15. listopada u sjedištu Nacionalne policije Mađarske u Budimpešti održali su bilateralni sastanak s ciljem daljnjeg jačanja suradnje dviju policija.
Teme sastanka bile su trenutno stanje bilateralne policijske suradnje, borba protiv nezakonitih migracija, te borba protiv organiziranog kriminaliteta.
Tijekom bilateralnog sastanka analizirano je stanje sigurnosti na teritoriju obiju zemalja, kao i stanje sigurnosti uz zajedničku državnu granicu koje je ocijenjeno izrazito povoljno, a suradnja dviju graničnih policija ocijenjena je visoko profesionalnom.
Radi daljnjeg unaprjeđenja stanja, suzbijanja svih oblika prekograničnog kriminala i nezakonitih migracija, a posebno krijumčarenja ljudi, nezakonitih prelazaka državne granice, te kriminaliteta droga, na sastanku je dogovoreno daljnje intenziviranje suradnje kroz neposredni kontakt i razmjenu informacija, a sve u zajedničkom cilju borbe protiv svih vrsta kriminaliteta.
Izaslanstvo Ravnateljstva policije MUP-a RH primio je i ministar unutarnjih poslova Mađarske  Sándor PINTÉR, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo u pogledu dosadašnje suradnje dviju policija, te pohvalio napore i rad hrvatske policije u suzbijanju svih oblika prekograničnog kriminala i nezakonitih migracija.
 Bilateralni sastanci zaključeni su u izrazito pozitivnom tonu, a kojom prilikom je istaknuto da je potrebno nastaviti suradnju na operativnoj i strateškoj razini kako bi bili spremni na adekvatan način dati odgovore na sve nove izazove s kojima se policija svakodnevno suočava.


Pisane vijesti