U skrivenom prostoru dostavnog vozila pokušao prošvercati kokain

Pao na GP Bregana s 3,479 kg kokaina

U sklopu pojačanih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje prekograničnog kriminaliteta, policijski službenici granične policije su 27. lipnja 2020. godine na GP Bregana na ulasku iz Slovenije u Hrvatsku obavili graničnu kontrolu nad dostavnim vozilom kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin. Tom je prilikom službeni pas za detekciju droge Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice pokazao reakciju koja je ukazivala na sumnju da se u vozilu prevozi droga.

Policijski službenici PNUSKOK-a, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb su potom, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici, proveli pretragu vozila. Tijekom pretrage je u tovarnom prostoru vozila pronađen posebno dorađeni spremnik u kojem su se nalazila tri paketa droge kokain ukupne bruto težine 3,479 kilograma, a koji je vozač nabavio na području za sada neutvrđene države Europske unije. Sumnja se da je pronađeni kokain namijenjen za daljnju prodaju na nezakonitom tržištu Republike Hrvatske te bi postigao vrijednost od najmanje 900.000,00 kuna.

Vozač vozila, 35-godišnji hrvatski državljanin, je uhićen te je 28. lipnja predan pritvorskom nadzorniku PU zagrebačke, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu je protiv njega podnesena kaznena prijava radi počinjenja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.
 

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji | Kaznena djela i zakon