Ministarstvo javne sigurnosti NR Kine doniralo zaštitnu opremu hrvatskoj policiji

Vrijedna donacija omogućit će bolju zaštitu policijskih službenika pri čestom izlaganju rizičnim situacijama

FOTO: MUP RH

Danas, 26. lipnja 2020. godine, u skladištu Ravnateljstva policije zaprimljena je medicinska i zaštitna oprema koju je Ministarstvo javne sigurnosti Narodne Republike Kine doniralo hrvatskoj policiji. Donacija se sastoji od 40.000 jednokratnih kirurških maski, 1.000 zaštitnih odjela i 1.000 zaštitnih naočala.

Radi se o nastavku uspješne policijske suradnje dviju zemalja, koja je započela kroz projekt „Sigurna turistička sezona“, a koja se nastavila i u području borbe protiv koronavirusa s Upravom za europske poslove, međunarodne odnose i fondove Europske unije te Ravnateljstvom policije. 

U najkraćem roku, donirana zaštitna sredstva bit će dostavljena i dana na korištenje policijskim službenicima diljem Republike Hrvatske, što će osigurati bolju zaštitu policijskih službenika u svakodnevnom obavljanju zadaća, pri čemu su često izloženi rizičnim situacijama od zaraze koronavirusom.

Povoljna epidemiološka situacija važan je preduvjet  za oporavak i ostalih aktivnosti od obostranog značaja, kako za NR Kinu tako i za Republiku Hrvatsku, kao što je primjerice projekt „Sigurna turistička sezona“.

Naime, budući da je Republika Hrvatska jedna od svjetski poželjnih turističkih destinacija, ključno je da se u maksimalnoj mjeri osiguraju svi preduvjeti kako bi strani i domaći posjetitelji mogli sigurno uživati u našoj turističkoj ponudi.

„Policijski službenici, uz medicinsko osoblje, najizloženiji su mogućoj zarazi od koronavirusa. Samo zaštićen i dobro opremljen policijski službenik, može na siguran način pružiti pomoć građanima i učiniti da se hrvatski građani, ali i gosti koji su u posjetu našoj zemlji, osjećaju sigurno i bez straha od zaraze.“, rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina i pri tome se u ime Ravnateljstva policije i svih hrvatskih policajaca zahvalio kineskim kolegama na ovoj vrijednoj donaciji.

Pisane vijesti | Međuresorna suradnja