Internet prevaranti opet u akciji

Čuvajte osobne podatke jer Internet prevaranti opet vrebaju

FOTO: MUP RH

U posljednjih nekoliko dana na adrese elektroničke pošte građana ponovo su počele pristizati zlonamjerne poruke (phishing mail) koje za cilj imaju krađu podataka za pristup Internet bankarstvu građana.

Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozorava građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te su zbog toga privremeno morali blokirati rad sa kreditnim karticama. Kako bi ponovo mogli raspolagati svojim kreditnim karticama od građana traže da slijede poveznicu u poruci putem koje bi se trebali prijaviti na Internet bankarstvo svoje banke i potvrditi svoj identitet.  

UPOZORAVAMO građane da ukoliko dobiju takve poruke nipošto ne otvaraju poveznice u poruci, nego da izbrišu poruku jer se radi o pokušaju krađe njihovih osobnih podataka i pokušaju neovlaštenog pristupa Internet bankarstvu.

Poruke koje građani dobivaju na svoje račune elektronske pošte izgledaju ovako:

 
Dragi kupče,

 

Nedavno smo pregledali vaš račun na kreditnoj kartici i sumnjamo da je vašoj kreditnoj kartici mogla pristupiti neovlaštena treća strana.

 

Zaštita sigurnosti vašeg računa na kreditnoj kartici naša je glavna briga, stoga smo kao preventivnu mjeru privremeno blokirali pristup osjetljivim značajkama računa kreditne kartice.

 

Da biste vratili pristup svom računu, trebate nas KLIKNITE OVDJE i potvrdite svoj identitet

 

Kliknite ovdje za nastavak i potvrđivanje podataka vašeg računa kako biste izbjegli potpuno zatvaranje

 

Hvala vam.

Iskreno,

Služba za korisnike

 

 
Dodatne informacije o računalnoj sigurnosti pogledajte OVDJE.
 

Pisane vijesti | Kibernetički napadi i sigurnost