Priopćenje: Proračunska sredstva općine koristio u osobne svrhe

Tako je ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 140.000,00 kuna te za taj iznos oštetio jedinicu lokalne samouprave

Policijski službenici Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Split, Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta su u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

54-godišnjaka se sumnjiči da je od 1. siječnja do 31. prosinca 2018. godine, kao načelnik općine u zadarskom zaleđu i kao osoba ovlaštena za upravljanje proračunskim sredstvima, prihodima i rashodima općine, ta sredstva koristio u osobne svrhe. Tako je u više navrata debitnom karticom na teret računa općine plaćao privatne troškove u raznim ugostiteljskim objektima, trgovinama raznom robom, naplatnim postajama na autocesti i drugim prodajnim mjestima u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te podizao novčana sredstva na bankomatu koje je koristio za svoje potrebe.

Na opisani je način ostvario nepripadnu imovinsku korist u sveukupnom iznosu od najmanje 140.000,00 kuna te za taj iznos oštetio jedinicu lokalne samouprave.

Policijski službenici su u srijedu, 15. siječnja, uhitili 54-godišnjaka koji je, uz kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, predan pritvorskom nadzorniku.

Foto: ilustracija

Priopćenja | Kaznena djela i prekršaji