Seminar za policijske službenike u novoosnovanim jedinicama za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta

Ulaganje u edukaciju policijskih službenika doprinijet će efikasnosti kriminalističkih istraživanja kibernetičkih kaznenih djela

FOTO: MUP

Služba kibernetičke sigurnosti u Uslužnoj jedinici Valbandon od 28.do 31. listopada organizirala je seminar za policijske službenike u novoosnovanim ustrojstvenim jedinicama za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta u policijskim upravama.
 
Tijekom seminara policijski službenici razmijenili su iskustva i stekli nova znanja u području istraživanja kibernetičkih napada, forenzike digitalnih dokaza, prodaje ilegalnih i krivotvorenih proizvoda na internetu te dječje pornografije na internetu.
 
Svoja iskustva s policijskim službenicima podijelili su i gosti iz Uprave kriminalistične policije MUP-a Slovenije i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.
 
Stručnjaci EUROPOL-ovog centra za kibernetički kriminalitet iz Den Haaga u Nizozemskoj također su putem video veze održali prezentaciju EUROPOL-ovog sustava za analizu malwarea (zloćudnih računalnih programa).
 
S obzirom na kontinuirani porast kibernetičkog kriminaliteta, konstantno ulaganje u edukaciju policijskih službenika doprinijet će u podizanju efikasnosti kriminalističkih istraživanja kibernetičkih kaznenih djela.
 

Pisane vijesti | Kibernetički napadi i sigurnost