Nastupni posjet časnika za vezu Savezne kriminalističke policije SR Njemačke

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina primio je u nastupni posjet časnika za vezu Savezne kriminalističke policije SR Njemačke

Foto: MUP

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima primio je danas, 27. kolovoza, u nastupni posjet novog časnika za vezu Savezne kriminalističke policije SR Njemačke (BKA) Gregora Zboralskog.

Uz suradnike glavnog ravnatelja policije, sastanku su prisustvovali i Martin Daske, časnik za vezu u odlasku te Mirjana Raštegorac, pomoćnica časnika za vezu.

Tijekom nastupnog posjeta glavni ravnatelj Milina istakao je važnost dosadašnje uspješne suradnje posredstvom časnika za vezu njemačke Savezne kriminalističke policije kako na strateškoj tako i na operativnoj razini. U tom smislu pohvalio je profesionalnost i trud koji je tijekom svog mandata iskazao dosadašnji časnik Daske. Posljedica izvrsne suradnje je svakodnevna razmjena podataka. Također su postignuti iznimni rezultati u radu kriminalističke policije.

Časnik za vezu Gregor Zboralski  stupio je na dužnost u kolovozu ove godine nakon obnašanja dužnosti časnika za vezu njemačke Savezne kriminalističke policije u Beogradu za područje Republike Srbije i Crne Gore.

Nakon nastupnog posjeta održan je i sastanak predstavnika Uprave kriminalističke policije s njemačkim kolegama. Nakon upoznavanja i predstavljanja odredili su smjernice rada u budućoj suradnji.

Pisane vijesti | Vanjski i europski poslovi