Hrvatski policajci sedmi na svijetu u veslanju

Ivić i Jelkić u izlučnoj su utrci bili drugi, a u polufinalu treći, čime su osigurali mjesto u A finalu te naposljetku zauzeli odlično sedmo mjesto

U mađarskom Segedinu od 20. do 23. kolovoza održano je Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama na kojem su se natjecali i hrvatski policajci Petar Ivić i Marko Jelkić u dvokleku na 200 metara. Ivić i Jelkić u izlučnoj su utrci bili drugi, a u polufinalu treći, čime su osigurali mjesto u A finalu te naposljetku zauzeli odlično sedmo mjesto.

Petar Ivić, temeljni policajac u Policijskoj postaji Beli Manastir, veslanjem se bavi 15-ak godina, od osnovnoškolskih dana i višestruki je državni prvak. Marko Jelkić, koji je nedavno iz interventne policije PU osječko-baranjske prešao u postrojbu Specijalne jedinice policije Osijek, također je u veslanju od juniorskih dana 2002. godine, a najbolje je rezultate ostvario u posljednje tri godine, dobrim plasmanom na dva svjetska i dva europska prvenstva.

Iza ovog vrhunskog rezultata puno je truda i odricanja, treninga nakon svakodnevnih radnih i obiteljskih obaveza, stoga: iskrene čestitke!

Pisane vijesti | Sport