Sigurnost hrvatskih građana počinje na državnoj granici

Hrvatska policija danonoćno obavlja svoje zadaće štiteći i čuvajući sigurnost naših građana, javni red i mir

FOTO: MUP

Ministar unutarnjih poslova RH dr.sc. Davor Božinović u pratnji glavnog ravnatelja policije Nikole Miline obišao je Međunarodni cestovni granični prijelaz Maljevac te policijske službenike koji noćas rade. 

Hrvatska policija danonoćno obavlja svoje zadaće štiteći i čuvajući sigurnost naših građana, javni red i mir, a to čine i u ovoj silvestarskoj noći kako bi naši građani bezbrižno mogli dočekati Novu godinu.

Hrvatskoj policiji ovo je radni dan kao i svaki drugi, uz malo pojačanje s obzirom na brojne manifestacije koje se održavaju u hrvatskim gradovima. Sigurnost na tim manifestacijama upravo počinje na hrvatskim granicama. Hrvatska ima najjaču graničnu policiju u Europi koja efikasno i učinkovito obavlja svoje zadaće što pokazuje brojka od više od 600 uhićenih krijumčara migranata u ovoj godini. Unatoč migrantskom pritisku, naša policija je hrvatskim građanima osigurala miran život u sigurnoj zemlji, rekordnu turističku sezonu, stotine događanja na kojima su se okupile tisuće ljudi. 

Ministar Božinović pozdravio je sve policijske službenike koji su večeras na terenu.  

Svima u hrvatskoj policiji i MUP-u kao i svim građanima želim dobru i uspješnu Novu godinu.

Ministarstvo unutarnjih poslova zapošljava 25 700 tisuća ljudi, od toga njih vise od 21 240 tisuća su policijske službenice i službenici koji svakodnevno obavljaju zadaće osiguravanja i čuvanja javnog red mira i sigurnosti, oni su čuvari mirnog sna naših građana.


Pisane vijesti