Zadarskom policajcu nagrada "Nasmiješeno sunce"

Među nagrađenim pojedincima, nagradu za najboljeg policajca uručena je Mariu Filipoviću, 28-godišnjem policijskom službeniku Policijske postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Foto: PU zadarska

U organizaciji Grada Zadra u Koncertnoj dvorani Kneževe palače u Zadru danas, 14. prosinca,  održana je tradicionalna, 16. svečana dodjela nagrada "Nasmiješeno sunce".

Nagrada se dodjeljuje najuspješnijim u razinama uređenosti turističko-ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti,  kvaliteta usluga koju pružaju, te se posebno ocjenjuje rad djelatnika u pojedinim segmentima usluge u ostvarenju turističke sezone. Nagrađenima je nagrade uručio gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, te Mario Paleka - predsjednik TZ Grada Zadra.

Među nagrađenim pojedincima, nagradu za najboljeg policajca uručena je Mariu Filipoviću, 28-godišnjem policijskom službeniku Policijske postaje pomorske i aerodromske policije Zadar.

Mario Filipović, u zvanju policajac, u policiji je od 2013.godine, raspoređen je na radnom mjestu policijski službenik – mornar u Postaji pomorske i aerodromske policije Zadar.                

Tijekom ovogodišnje turističke sezone, Mario je obavljao zadane zadaće sa stranim policajcima, policijskim službenicima Republike Mađarske koji su u Policijsku upravu zadarsku došli na ispomoć. Tijekom sezone bili su na raspolaganju mnogobrojnim domaćim i stranim gostima, a posebice mađarskim turistima.

U rujnu ove godine, prilikom odigravanja teniskog turnira u Zadru, polufinala „Davis Cup“ u tenisu između reprezentacija Hrvatske i SAD bio je policijski službenik za vezu između Policijske uprave zadarske i reprezentacije SAD, kao i za vrijeme održavanja Zadar Basketball Tournamenta, kada je bio službenik za vezu Policijske uprave zadarske sa službenikom sigurnosti BC „Macabi Tel Aviv“, a koje zadaće je obavio uspješno i profesionalno.

Povjerene mu zadaće, Mario Filipović odrađivao ne samo kao policijski službenik Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, već je to obavljao na način da je bio predstavnik ove policijske uprave, a šire gledajući i Republike Hrvatske, te je opravdao povjerenje i zasluženu nagradu. 


Pisane vijesti