Dovršeno istraživanje - izazivanje požara automobila na Trnju

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom i 25-godišnjakom zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

FOTO: PUZ

Naime, sumnja se da su 7. studenoga 2018. oko 18 sati na Trnju, križanju ulica Prisavlje i Rugvičke zapalili osobni automobil marke Mercedes, GLE 350 AMG njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu 48 godišnjaka.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici su temeljem naloga Suca istrage Županijskog suda u Zagrebu proveli više pretraga domova i drugih prostora te prijevoznih sredstava koje koriste osumnjičeni, a pri tome su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji ih povezuju sa počinjenjem ovog kaznenog djela.

Materijalna šteta je veća od 300.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu. 

Priopćenja